Geen producten (0)

Ons koffieavontuur begint met de stelling: Koffie is gewoon Koffie!

Als je ergens op visite bent, zakelijk of privé, krijg je vaak koffie aangeboden. Zelden heb ik iemand horen vragen naar wat voor koffie er dan geschonken wordt. Veelal komt er dan nog wel de vraag of hier melk of suiker bij gewenst wordt, maar dan houd het wel op. Koffie moet je leren drinken hoorde ik altijd toen ik klein was. Ik had niets met koffie als kind en later als student ook niet. Ergens tussen het einde van mijn studententijd en in de eerste jaren van mijn carrière begon het koffiedrinken. Meer als sociaal smeermiddel  en oppepper dan dat ik er werkelijk van genoot. Het wordt je dan ook werkelijk overal aangeboden, dus vroeg of laat ontkom je er bijna niet aan! Wanneer ik precies begonnen ben met koffiedrinken weet ik niet. Maar in al die jaren tot ongeveer een jaar terug, kon ik maar 2 soorten koffie onderscheiden. Je had goede koffie, en je had minder lekkere koffie. 

Tijdens mijn laatste switch van werkgever heb ik een nieuwe soort koffie leren kennen. Deze komt in poedervorm uit een grote machine en wordt ter plekke aangelengd met een pleur water en “verse” melkpoeder als je dit wenst. Op dat moment kende ik 3 soorten koffie: Goede koffie, slechte koffie en oploskoffie.

Al met al, is koffie nog steeds gewoon koffie, of toch niet!?

Twee jaar geleden werden mijn ogen geopend. Of beter gezegd, mijn smaakpapillen. De deur naar de wereld van koffie ging open voor mij. Ik kreeg koffie aangeboden uit onze kleine familiebranderij, deze koffie smaakte anders als wat ik gewend was. Er was nauwelijks bitterheid, de koffie was echter wel sterk en romig van structuur en met veel smaak! Het meest bijzondere is dat ik hier diverse smaken koffie naast elkaar heb geprobeerd en die waren zeer onderscheidend, maar toch allen van goede kwaliteit! Met andere woorden, er is niet alleen goede en slechte koffie (oploskoffie laten we verder buiten beschouwing daar die geen aandacht verdient), maar er is ook een grote diversiteit aan smaken binnen de hoge kwaliteit koffies! Voor meer uitleg over hoe deze smaken tot stand komen verwijs ik graag door naar de info pagina over koffiekwaliteit.
 
Onze branderij is een kleine familieonderneming, daardoor hebben we een lage overhead. Dit en onze lage marges, stellen ons in staat om hoogwaardige koffie voor een eerlijke prijs in te kopen, en alsnog tegen een zeer scherp tarief op de markt te brengen. 
 
De koffie werd tot op een jaar geleden vooral verkocht in het buitenland, de uitleg hiervoor was simpel. De meeste Nederlanders hebben een wat vreemde voorkeur voor bittere en sterk (ver/ge)brandde koffie! Dit zijn niet mijn woorden ,maar ik kan vanuit mijn eigen verleden wel herleiden dat er een kern van waarheid in zit. Veelal was koffiedrinken vroeger voor mij ook meer een gewoonte en een oppepper, dan een moment om van te genieten! Met het oprichten van koffiesjeik gaan wij de uitdaging aan om meer mensen te laten genieten van diverse soorten koffie van de beste kwaliteit!
 

Koffie is niet alleen goed als kickstarter voor je stoelgang of als oppepper, koffie is een bijzonder lekker drankje en een prachtig avontuur! Ik hoop jullie te hebben geïnspireerd, om de wereld van koffie te gaan ontdekken!

 

 

 

 

 

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.